V aprilu smo nadaljevali s pripravo na plesno- dramatizacijo Mucke Mike. Otroci so večkrat plesali na različne glasbene zvrsti. Najraje s pomočjo rutk. Na ravni vrtca smo izvedli različne dejavnosti. Zaključili smo z bralno značko. Otroci so na dan podelitve priznanj poslušali pravljico, ki nam jo je ob knjigi povedala knjižničarka Zvonka. Nato so otroci ustvarjali na vsebino pravljice. Hodnik v zgornjem vrtcu smo spremenili v manjšo knjižnico, kjer so si otroci lahko ogledali raznovrstne knjige.  

V skupini smo posejali semena in posadili nekaj sadik. Naš mali vrt smo opazovali in skrbeli zanj. Ponosni smo bili nad uspešnim rastjem rastlin. Naše pridobljeno znanje o rastlinah smo podelili skupini Zmajčki. 

V skupini nas je obiskala gospa s turistične kmetije v Beli krajini. Povedala in predstavila nam je običaje Bele krajine (narodno nošo, barvanje pirhov, izdelke iz lana …).  

Obiskal nas je Ilustrator Peter Škerl, ki je pred nami narisal  junaka zgodbe gospoda Konstantina. Narisal nam je tudi različne klobuke, ki smo jih  okrasili s poljubnimi tehnikami. 

Izdelovali smo piščančke in velikonočne jajčke. Naši izdelki so krasili hodnike vrtca in TIC Dolenjske Toplice.  

Zapisala Mateja Bevc

Dostopnost