Metuljčki smo december preživeli z različnimi dejavnostmi, ki so potekale na ravni celega vrtca in si tako aktivno pričarali najbolj čarobni mesec v letu.

Skupaj smo izdelali snežno drevo, na katero so različne živali prinesle okrasek. Z okraskom je prišla tudi naloga oziroma dejavnost, ki smo jo izvedli tekom dneva. Tako smo imeli uro pravljic ob smrečici, pekli smo piškote s skupino Polžki, imeli pravljični kino, se udeležili novoletnega plesa v telovadnici in se družili z ostalimi skupinami vrtca.

S prijatelji Mucki smo postavili veliko novoletno jelko, ki je krasila naš hodnik, okrasili pa smo jo z barvnimi lučkami, ki so bile otrokom zelo všeč. Da smo pripomogli k okrasitvi smrečice še z okraski, pa smo v popoldanski uri izvedli igralno – ustvarjalno urico s starši. Skupaj smo izdelali pingvine za okrasitev vrat ter pobarvali storže, ki so kasneje krasili novoletno jelko na hodniku.

V tem mesecu sta nas obiskala Sveti Miklavž in Dedek Mraz. Miklavž nam je pred vrati pustil darilce, s katerim smo se posladkali, Dedek Mraz pa nam je v veliki vreči prinesel nove igrače. Obiskala nas je tudi prijateljska skupina Zlatih ribic in z nami preživela igralno dopoldne.

Mesec december smo zaključili v prijetnem vzdušju, veselimo pa se novega leta 2023.

Vzgojiteljica, Urška Zupančič

Dostopnost