Na prvi dan decembrskega dne, nas je pričakalo presenečenje, katero je nas vodilo skozi cel ta čarobni čas. Otroke in starše je ob prihodu ob glasbi pričakal dobri mož s svojimi škratki in darili, ki so na nepričakovanih mestih  okrasili naš vrtec. Čarobno doživetje se je nadaljevalo z različnimi čutnimi presenečenji

Bili smo veseli obiskov škrata, ki je nam popestril nekaj dni v mesecu. Pripravil je darilo, kjer so se skrivale sestavine za izdelavo slanega testa in okraskov za novoletno smrečico. Preko zooma nam je prebral zgodbico, nato pa na  obisk prišel z malimi junaki iz prebrane zgodbe. Otroci so ga navdušeno sprejeli in ga opazovali.

Ker smo po škratovih navodilih izdelali tudi nabiralnik, smo v njem skoraj vsakodnevno dobivali pisma. Dobili smo nekaj pisem tudi od staršev in otrok. Otroci so vedno z zanimanjem odprli nabiralnik in prisluhnili vsebini pisma. Tako smo prebrali tudi zgodbo Dobri snežak ob prižganem svečniku in izdelovali snežne krogle. Otroci so komaj čakali, da pridejo na vrsto, da nama lahko pomagajo pri izbiri bleščic za svojo snežno kroglo. Z otroki smo ustvarjali tudi voščilnice za starše z odtiskovanjem gobice in naših dlani. Nastali so prečudoviti snežaki. Prečudovit snežak je nastal tudi na našem igrišču. Kar težko smo kotalili tako velike snežne kepe, zato so vsake močne roke prišle v dobro pomoč.

Enega dne je v skupini tudi zadišalo. Mmmmmmmmm kako je dišalo po peki kokic, saj smo si pripravili kino in si pogledali zimsko risanko. Pogledali smo si tudi predstavo naših strokovnih delavk po zgodbi Najboljše darilo in nato v gozd odšli iskat zajčka iz zgodbe. Zajčka nismo našli, smo pa s pomočjo smerokazov našli njegovo hišico.

Seveda ni manjkalo tudi pisanje pisma dedku Mrazu, ki je nas nato tudi obiskal in nam prinesel darila. Bili smo ga zelo veseli in mu ob spremljavi sintesajzerja zapeli tudi dve pesmici. Igrače smo nato hitro odprli in se z njimi poigrali.

Veliko smo plesali ob različni glasbi in se tako naučili tudi lažjo koreografijo na pesem Ples snežink. Pogosto smo tudi zapeli ob zvoku harmonike. Imeli smo prečudovit in čaroben mesec december.