Mucki smo si z različnimi dejavnostmi in aktivnostmi pričarali praznični in čarobni mesec december. Veliko smo se družili z ostalimi skupinami, imeli uro pravljic, postavili in okrasili novoletno jelko, rajali ob jelki, pekli piškote, imeli praznični kino, se udeležili novoletnega plesa, pisali dedku Mrazu …

Postavili smo novoletno jelko in jo okrasili z novoletnimi lučkami. Obeske za na novoletno jelko pa smo dobivali tekom celotnega meseca decembra. Pred vsako načrtovano aktivnostjo je ena od živali, ki nastopajo v zgodbi z naslovom Snežno drevo, prinesla škatlo. Škatlo smo odprli in v njej vedno našli sporočilo ter okrasek za na novoletno jelko. Otrokom so bile živali, ki so nas obiskale, zanimive in niso se jih prav nič bali.

Okraske za na novoletno jelko (cofke) smo izdelovali tudi skupaj s starši na ustvarjalno – igralni urici. Na ustvarjalno – igralni urici smo se poigrali in se družili ter hkrati izdelali okraske in dekoracijo za na vrata naše igralnice.

Spekli smo si tudi praznične piškote, nekaj smo jih podarili tudi našim prijateljem Medvedkom. Z njimi smo se eno dopoldne podružili ter se posladkali s piškoti in jogurtom, ki so ga pripravili Medvedki.

Obiskala sta nas dva dobra moža, Miklavž in dedek Mraz. Miklavž nam je pustil darilo v košarici, dedek Mraz pa nam je v vreči prinesel darila. Skupaj z njim smo ob spremljavi kitare zapeli nekaj zimskih pesmic in odprli darila.  

Udeležili smo se tudi novoletnega plesa. Z ostalimi skupinami smo se dobili v telovadnici in ob praznični glasbi skupaj zarajali in zaplesali.

Praznično in čarobno obarvan mesec december nam je vsem minil zelo hitro.

Nina Nose, vzgojiteljica

Dostopnost