V decembru smo skupini Zlate ribice in Delfini prespali v vrtcu, kar nas je še bolj opogumilo in navdušilo, da smo se v sredo, 5. 1. 2022, odpravili na Cicidneve v CŠOD dom Lipa v Črmošnjicah.

Nasmejani in polni pričakovanj smo se z avtobusom odpeljali do doma Lipa, kjer so nas prijazno sprejeli, seznanili s hišnim redom, pospremili do sob in nam pomagali pri pripravi postelj. Pod vodstvom tamkajšnjih učiteljev smo aktivno preživeli vse tri dni. Uživali smo v igri na igralih v okolici doma, se spuščali po jekleni vrvi, igrali mini golf in različne igre z žogami. Imeli smo naravoslovni urici, pri katerih smo spoznavali gozdne živali ter izvajali različne naravoslovne poskuse. V četrtek zjutraj nas je presenetila zimska idila in komaj smo čakali, da se oblečemo v zimska oblačila in gremo na sneg. Poleg sproščene igre na snegu smo ob gozdu iskali in prepoznavali sledi gozdnih živali ter se pogovarjali o njihovi prehrani v zimskih mesecih. Dnevi so bili res zanimivi, saj smo se preizkusili v  zabijanju žebljev ter prepletanju volne v obliko lipovega lista. Spoznali smo tudi tehniko streljanja z lokom ter imeli lov na lisico, kjer smo z dobro orientacijo po domu in spretnim risanjem na koncu igre našli lisico. Ob večerih smo v umirjenem in prijetnem vzdušju poslušali pravljice, nato pa utrujeni, a zadovoljni zaspali.

Dnevi v Črmošnjicah so otroke popeljali korak bližje k samostojnosti, saj so bile za veliko otrok to prve počitnice brez staršev. Bivanja v drugem okolju z otroki in vzgojiteljicami se bodo še dolgo spominjali, saj so pridobili veliko novih izkušenj in lepih doživetij.

Strokovne delavke Vrtca Gumbek