Vsako leto se strokovne delavke vrtca potrudimo in pripravimo predstavo za otroke. Letos smo pripravile predstavo po glasbeni pravljici Palček Piskalček (J. Bitenca), ki smo jo uprizorile v kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice. Želele smo, da otroke zgodba na velikem odru očara. Z različnimi dejavnostmi po skupinah smo zgodbo v vrtcu že nekaj tednov prej spoznali in jo z različnimi dejavnostmi doživljali.

Pesem Palčka Muzikanta je odmevala po hodnikih našega vrtca in po gozdnih poteh, na katerih so otroci iskali pravljične gozdne prebivalce in skrito palčkovo domovanje, nabirali praprot in mah ter poslušali zvoke v pomlad prebujajočega se gozda. Pričakovanje otrok pred obiskom predstave smo stopnjevali tudi z drugimi glasbeno in likovno obarvanimi aktivnostmi, ki so se vsakodnevno odvijale po oddelkih. Otroci so poslušali, spoznavali in igrali na najrazličnejše instrumente; kitaro, violino, prečno flavto, blokflavto, bobne, harmoniko ter instrumente Carla Orffa. Izdelovali so instrumente iz odpadnega materiala ter spoznavali vsebino zgodbe s pomočjo lutk.  

Vsaka skupina je ustvarila tudi nekaj likovnih izdelkov katere smo razstavili na dan predstave v avli Kulturno kongresnega centra.

Po predstavi, ki je bila zelo dobro obiskana, smo se v vrtcu po oddelkih pogovarjali o njej. Otroci so imeli veliko komentarjev na dogajanje o predstavi. Najbolj so bili radovedni, v kaj se je njihova vzgojiteljica preoblekla.

Pesem Fiju fiju pa se še vedno sliši iz marsikatere igralnice ali v gozdu med sprehodom.

Nina Fifolt, vzgojiteljica

Dostopnost