V mesecu februarja se je v skupini muckov veliko dogajalo. Otroci so spoznali novo vzgojiteljico, skupini pa se je prvič pridružil tudi deček, ki sedaj vrtca še ni obiskoval. Po prvih dneh spoznavanja smo postali že pravi prijatelji.

Že prvi teden smo spoznavali knjige (kartonke, knjige z zavihki, zvočne knjige), se seznanili s pravilnim ravnanjem z njimi in tako obeležili slovenski kulturni praznik.

Preko prstne igre, Pustna pesem za pet prstov, smo spoznavali maškare, se naučili nove pesmi (Krica kraca) in plesa. Veliko smo se gibali na svežem zraku z bibo in toplo zaviti v vozičku. Opazovali smo naravo in gradbišče našega novega vrtca.

V tednu, ko nas je presenetil snega pa smo se pogovarjali o ptičkih. Spoznali smo njihove glavne dele telesa (kljun, krila, perje), se pogovarjali, kaj jedo. Spoznali smo deklamacijo Ptički v gnezdu. Izdelali smo ptičjo krmilnico in jo okrasili z gumbi. Vanjo smo nasuli semena za ptice in jo postavili na ograjo naše terase. Dnevno smo preverjali, ali so ptice semena pojedla in jih po potrebi dodali. Za krasitev garderobe in igralnice smo izdelali tudi ptičke.

V mesecu februarju smo praznovali tudi prvi rojstni dan dečka. Prebrali smo knjigo, ki jo je prinesel od doma, zapeli ob spremljavi kitare in se posladkali s slastnim sadjem.

Katja Šenica, vzgojiteljica