V sklopu prednostne naloge oddelka smo se odločili, da bomo nekaj časa vsakodnevno obiskovali gozd. Najprej smo poiskali naš gozdni kotiček, ki smo ga poimenovali gozdna igralnica. Vsakokrat, ko pridemo v našo igralnico v gozdu, se najprej usedemo na tla na blazine. Najprej gozd pozdravimo, se po masiramo po obrazu ter za minuto ali dve prisluhnemo zvokom, ki nas obdajajo. Pozdrav gozdu zaključimo tako, da še nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo svež gozdni zrak in že smo pripravljeni na gozdno dogodivščino.

Z otroki smo našo gozdno igralnico najprej malo počistili in odnesli veje na kupe. Nato smo jo raziskovali z lupami in iskali žuželke, vendar jih nismo našli. Smo pa našli ostanke storžev, mah, kamenje. Odkrivali smo tudi lubje dreves. Izdelali smo gozdno sliko mandalo iz naravnega, gozdnega materiala. Nastala je čudovita slika. Naredili smo tudi nekaj dežnih plastenk, ki smo jih odnesli s seboj nazaj v vrtec.

Gozdna igralnica je otrokom zelo všeč. Otroci premagujejo različne naravne ovire in se tako urijo v gibalnih spretnostih. Ker se v gozdu radi tudi prosto igrajo, smo v gozd odnesli tudi nekaj kanglic, lopatk in grabljic.

Od gozda se vsakokrat tudi poslovimo tako, da sklenemo krog okoli drevesa, se mu zahvalimo, zapojemo kašno pesmico in naredimo en srčen aaaaaaaa.

Zapisala Lea Tisovec, vzgojiteljica