Prednostna naloga muckov se glasi: »Izzivi iz čarobne vrečke«. Pri muckih nas je čarobna vrečka spremljava že od samega začetka šolskega leta. V uvajalnem obdobju smo v čarobni vrečki našli dve mucki. Poimenovali smo ju Muca in Maca. Spremljali sta nas v jutranjem krogu, pri pozdravu ter štetju otrok. Povedali sta nam tudi zgodbo o Muci Copatarici, katero smo tekom meseca septembra še velikokrat slišali.

V jesenskem času smo s pomočjo različnih čutil v vrečki našli jabolko. Iz katerih smo skuhali čežano in naredili mavrični sok, ki je poleg jabolk vseboval tudi drugo sadje pa tudi zelenjavo. V mesecu oktobru smo v njej našli tudi buče. Le- te so bile različnih velikosti, barv in oblik. Z njimi smo se igrali, jih prevažali z večjimi vozili in tudi razvrščali. Prisluhnili smo tudi dvema zgodbama z naslovom Buča zmagovalka in Razbita buča. S pomočjo lutk smo zgodbo Razbita buča tudi večkrat uprizorili.

Prav tako pa nas pri vsakem praznovanju rojstnega dne enega od otrok obišče Črni muc, ki ima vedno s seboj čarobno vrečko. Z vsebino čarobne vrečke nam razkrije, za kakšno vrsto rojstnodnevne zabave gre. Največkrat gre za predmet na temo, ki je slavljencu všeč ali ga najbolj veseli. Do sedaj smo imeli že gibalno uro v šolski telovadnici, plesno- glasbeno zabavo in lov na zaklad.

V mesecu januarju pa smo v čarobni vrečki, odkrili dva manj poznana sadeža, granatno jabolko in mango, ki smo ju tudi poskusili. Prav tako nas je vsebina čarobne vrečke spodbudila za izdelavo pogač za ptice. Le-te pa smo izobesili v Muckinem kotičku.

Nina Nose, vzgojiteljica