»Čisto tiho in skrivaj je prišla v naš kraj. Barvic brez števila nosi in na liste jih trosi.«

Mucki smo v oktobru spoznavali letni čas – JESEN in njene značilnosti.

Veliko smo se gibali zunaj, kjer smo opazovali spreminjanje letnega časa, odpadanje listov in nabirali kostanj ter želod. Igrali smo se tudi z jesenskim naravnim materialom (buče, kostanj, želod, jesenski listi … ). Naravni material smo zlagali v posodice, prenašali z žlicami, jih metali v zrak (listje), …

Na jesensko tematiko smo tudi likovno ustvarjali. Z različnimi likovnimi tehnikami smo izdelali jesensko sliko, ki smo jo razstavili na pano pred igralnico. Z odtiskovanjem svojih dlani smo ježku izdelali bodice. Jesensko listje na drevesu smo izdelali z odtiskovanjem dlani, nekatere liste smo pobarvali s prstnimi barvali ali pa jih porisali z voščenkami.

Spoznali smo tudi dve pesmici z jesensko vsebino, Kostanjček zaspanček in Živali jeseni.

Preizkusili smo se v igranju na različne male inštrumente (boben, palčke, tamburin in ropotulje). Iz različnega odpadnega in naravnega materiala pa smo si izdelali tudi inštrumente.

Družili smo se tudi s prijatelji iz skupine Metuljčki. Uživali smo v jesenskih radostih in si skupni čas krajšali s prepevanjem otroških pesmic, plesu in igri zunaj ter v igralnici.

Nina Nose, vzgojiteljica