Zgodba z naslovom Lov na medveda nas je tako navdušila, da smo jo tudi likovno predstavili v obliki plakatov. Vse plakate smo izobesili tudi v svoji garderobi, v zaporedju, kot si sledijo v zgodbi. Vsak plakat predstavlja posamezno naravno oviro, ki so jo morali prehoditi liki v zgodbi (trava, blato, reka, snežni metež, gozd in jama). Pri izdelavi plakatov smo uporabili različne likovne tehnike in prstne spretnosti.

Najbolj smo se zabavali ob izdelavi plakata, ki je predstavljal blato. Plakat smo izdelali tako, da smo iz mešanice vode in zemlje naredili blato. Blato smo nato kar z rokami slikali, mazali na večje liste papirja.              

Preko senzoričnih vrečk smo z različnimi čutili tudi občutili posamezno snov, ki se pojavlja v zgodbi. Z vsakim naravnim materialom pa smo se tudi igrali in ga raziskovali.

Tudi sami smo se odpravili na lov za medvedom. Zjutraj nas je pričakalo pismo, kjer je bilo navodilo, da naj sledimo stopinjam in prišli bomo do medveda. Stopinje so nas vodile vse od naše igralnice do muckinega kotička v gozdu in nas pripeljale do jase. Na jasi nas je čakalo sporočilo in pesmica. Pesmico bomo še povadili in jo tudi plesno uprizorili. Nekateri otroci so bili zelo razočarani, da nismo našli pravega medveda. Vemo pa, da nas je med počitkom obiskal. V igralnici je namreč pustil svoje odtise stopinj, ki smo si jih kasneje s pomočjo povečevalnih stekel tudi pobližje pogledali.  

Besedilo zgodbe smo večkrat ponovili in ga tudi gibalno uprizorili. Najbolj pa nam je šel v uho ponavljajoči se refren:

MI GREMO NA MEDVEDA.
NA VELIKEGA MEDVEDA.
IN NIČ SE NE BOJIMO.
ZARES PREKRASEN DAN!

Nina Nose, vzgojiteljica