Veseli december smo pričeli s spodbujanjem radovednosti in veselja do umetniških dejavnosti. Škrat je vsem skupinam otrok v vrtcu prinesel škatlo presenečenja, v katerem je bilo pismo, modelčki za peko, material za izdelavo slanega testa. V pismu je pisalo, da otroci skupaj z vzgojiteljico zamesijo slano testo in izdelajo okraske za novoletno jelko. Ko se le- ti posušijo, jih obesijo na novoletno jelko.

Otroci so pokazali veliko zainteresiranost že pri mešanju, izdelovanju in valjanju slanega testa. Otrokom so bili všeč modelčki za peko. Vsak otrok si je izbral najljubše in jih odtiskoval. Pri izdelovanju okraskov so bili otroci vztrajni in so izdelali veliko okraskov. Nekateri so okraske dekorirali z odtiskovanjem različnih predmetov ter z dodajanjem bleščic.  Tekom decembrskih dni pa so bili otroci ustvarjalni tudi na plesnem izražanju. Poslušali in plesali so na razne božične in novoletne pesmi. Kreirali so nove plesne gibe, nekateri so sestavili celoten ples ob določeni glasbeni podlagi.

Otroci so izdelovali tudi snežinke, božičke, snežne medvede, snežake, verige, snežno deželo… Z njimi smo okrasili igralnice ter prostore v vrtcu.

Zapisala Mateja Bevc