Dolenjske Toplice, 29. 3. 2021

Obvestilo o delovanju vrtca od 1. 4. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da Vrtec Gumbek v OŠ Dolenjske Toplice v skladu z odlokom vlade od 1. 4. 2021 dalje deluje v zmanjšanem obsegu ter zagotavlja samo nujno varstvo.

Nujno varstvo se zagotovi samo staršem ali staršu, ki je samohranilec, zaposlenim v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Potrdila predložite vzgojiteljici v skupini, ko pripeljete svojega otroka ali po e-pošti najkasneje do srede, 31. 3. 2021.

Starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, ste plačila vrtca oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št.175/20in203/20–ZIUPOPDVE).

Prosimo vas, da se še vedno strogo držite priporočil in navodil o higienskih ukrepih.

Hvala za razumevanje.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.