»Vsako leto isti čas, pride v našo vas Gospa Jesen.«

V mesecu oktobru smo v skupini Metuljčki začeli z odkrivanjem narave v jesenskem času, kako se spreminja ter katere plodove nam ponuja.

Veliko smo se igrali z naravnim materialom. Tako smo spoznali, da je buča okrogla in se lahko kotali, listki šumijo, orehi pa oddajajo zvok, če jih udarimo skupaj. Med igro s kostanji smo spoznali pesem Mire Voglar: Kostanjček zaspanček, ki nas je popeljala v raziskovanje. Ugotovili smo, da kostanj raste na drevesu, zato smo ga skupaj izdelali iz velikega kartona, katerega so otroci pobarvali z voščenkami. Nanj so pripenjali jesensko listje, ki je nato odpadalo z njega. Preizkusili smo se tudi v mešanju barv. Otroci so se prvič seznanili s kapalko ter tako ob pomoči vzgojiteljic obarvali vato, ki je na koncu predstavljala pisano krošnjo dreves.

Otroci so se v tem času srečali tudi z različnimi malimi inštrumenti (bobni, palčkami, trianglom, ropotuljicami ter igri na zvončke), v katerih so se lahko z igro na njih preizkusili tudi sami.

Veliko smo hodili na jesenske sprehode, usvajali hojo z bibo, se igrali z jesenskim listjem v naravi ter se družili z našimi prijatelji Mucki.

Urška Zupančič, vzgojiteljica

Dostopnost