Dolenjske Toplice, 4. 2. 2021

Ponovno odprtje vseh vrtcev

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (v nadaljevanju: sprememba odloka), s katerim se bodo v torek, 9. februarja 2021, odprli vsi vrtci v Republiki Sloveniji.

Z dnem odprtja vseh vrtcev, so storitve vrtca za starše plačljive. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek ali enoto zaradi okužb z virusomSARS-CoV-2, so starši oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE).

Z naslednjim tednom bomo torej lahko sprejeli vse otroke, ki jih boste ponovno vključili v vrtec.  Zaradi organizacije dela in naročila prehrane vas prosimo, da jutri do 12.00 vzgojiteljici vašega otroka preko eAsistenta potrdite prihod otroka v vrtec s torkom, 9. 2. 2021. V primeru, da boste vrtec potrebovali kasneje, boste prihod potrdili naknadno.

Še vedno pa ostajajo v veljavi ostali ukrepi zapisani v Protokolu ravnanja v vrtcu Gumbek za preprečevanje morebitnih okužb. Pomembno je, da v vrtec prihajajo le popolnoma zdravi otroci in zaposleni, saj se bomo le tako lahko izognili zapiranju oddelkov.

Ostanite zdravi vi in vaši najbližji.

ravnateljica Andreja Koščak, prof.