V četrtek, 1. 12. 2022, smo v sodelovanju s šolo izpeljali Prednovoletni bazar. Šolarji so svoje izdelke prodajali v šolski telovadnici, vrtec pa je okrasil prostor in pripravil prodajne stojnice v jedilnici.

Majhni in veliki otroci so v vrsti čakali pred delavnico Poslikava obraza, kjer so jim spretne roke strokovnih delavk na obrazu pričarale Božičkove jelenčke, čudovite snežinke in druge praznične motive. Nato so si v družbi staršev in starih staršev navdušeno ogledali stojnice, si izbrali in kupili izdelke, s katerimi si bodo tudi doma polepšali praznične dni.

Na stojnici Nina nana so bile igrače iz blaga in otroški predpasniki. Pri Babici zimi so bili na voljo kvačkani in pleteni izdelki. Čarobni adventni čas je bil obložen z izdelki iz lesa, in sicer z venčki, napisi in namiznimi dekoracijami. Različni kvačkani in iz filca izdelani okraski za jelko so bili v ponudbi na stojnici Čarobno drevo. Pri Čarobnem zimskem času so si številni izbrali novoletne voščilnice, otroci pa so se ustavljali pri snežnih kroglah z različnimi novoletnimi motivi in junaki, ki so otrokom blizu. Pri Mizici pogrni so najprej pošli paketki piškotov, na voljo pa so bile tudi poslikane skodelice in žličke, dekorirane s fimo maso. Obiskovalcem bazarja so bili na voljo tudi topli napitki.

Dogodek so popestrile članice šolskega pevskega zbora s petjem božičnih pesmi.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem in kupcem izdelkov, ki so jih izdelale strokovne delavke vrtca. Z zbranim denarjem bomo otrokom omogočili obogatitvene dejavnosti v vrtcu.

Dostopnost