V sredo, 5.10. 2022,  je otroke v prostorih vrtca pričakalo pravljično vzdušje. V garderobi zgornjega in spodnjega vrtca je bil postavljen bralni kotiček. V njem so bile razstavljene različne knjige in kartonke, vreče za sedenje ter lutke različnih pravljičnih likov. Prav tako so bile delno zatemnjene luči, na radiu pa so se predvajale različne pravljice. Bralno obarvano PRESENEČENJE, smo postavili z namenom uvodne motivacija za začetek izvajanja Gumbkove bralne značke, ki jo bodo v letošnjem šolskem letu opravljali otroci 2. starostnega obdobja.

Že ob prihodu v vrtec so si otroci skupaj s starši ogledovali bralni kotiček, v dopoldanskem času pa so v njem, ob listanju knjigic, igri z lutkami in poslušanju pravljic, umirjeno preživljali svoj čas. Starejše otroke je obiskal tudi lik medveda, ki jim je povedal pravljico » O miški, ki je oklofutala medveda.« Otroci so njegovemu pripovedovanju z zanimanjem prisluhnili.

V spodnjem vrtcu je naše najmlajše otroke obiskal lik mucke, ki jim je prebrala krajšo zgodbico z naslovom, »Jaz sem mucka.« Večini otrokom je bilo branje mucke zanimivo, še z večjim veseljem pa so listali različne kartonke, ki so vsebovale različne lutke in premikajoče se motive.  

Nekaj komentarjev in vtisov otrok med samim presenečenjem:

Žana: »Jst sm pa vidla medvedke, takega velikega pa takega majhnega.«
Eva: »Mi bomo brali.«
Ana : » Slišala sem pravljico o Muci Copatarici. «
Patrik B.: » Meni je blo zelo všeč, ko je medved prišel. «
Taja: » Men je reku medved, da bo pršu, ko bomo spali. «

Nina Nose, vzgojiteljica