Skupino Zlate ribice obiskuje 22 otrok, starih 5–6 let. Otroci se med seboj poznajo že od lanskega šolskega leta, zato so se med njima spletla že prava prijateljstva. Vsakodnevno z njima preživljava prijetne dopoldneve vzgojiteljici Nastja in Irena. Ponujava jim pestre dejavnosti iz različnih področij kurikuluma, v katere se otroci radi vključujejo.

V igralnici imamo oblikovane različne igralne kotičke (kotiček s konstrukcijo, knjižni kotiček, kotiček z namiznimi igrami, likovni kotiček ter kotiček hišico), v katerih otroci zadovoljijo potrebo po prosti igri.

Otroci dnevno potrebujejo gibanje, ki ga zadovoljimo preko gibalnih minutk, razgibavanja z rekviziti ter rajalnimi in plesnimi igrami v igralnici ter ob primernem vremenu na prostem. V septembru smo veliko časa preživeli na prostem, najbolj smo uživali ob sprehodih v gozd ter raziskovanju in igri v gozdni igralnici.

Prednostna naloga skupine je »Narava naša druga igralnica«, preko katere bomo spoznavali in doživljali naravo z vsemi čutili.

Nastja Bobnar, vzgojiteljica