V skupino Zmajčki je vključenih 18 3-4 letnih otrok.  V skupini je 6 deklic in 12 dečkov. Vsi  novinci so se v vrtec vključili brez večjih težav.

Strokovni delavki sva z otroki vzpostavili prijeten odnos. Opažava, da se otroci v vrtcu dobro počutijo. Seveda prepoznavajo in izkazujejo tudi svoja čustva, za katera se trudimo, da jih izražajo na sprejemljiv način.

V vrtcu izvajamo različne in pestre dejavnosti s področij: jezik, družba, narava, matematika, gibanje in  umetnost ( glasbena, likovna, plesna). Otroci so izredno vedoželjni, zelo radi se vključujejo v vse dejavnosti, ki jih izvajamo tudi na pobudo otrok.

Otroci se radi igrajo po kotičkih. Izredno radi se igrajo s kockami in vozili, radi kuhajo in postrežejo hrano v kotičku kuhinja, radi rišejo, barvajo s tempera barvami, zanimajo jih sestavljanke. Navajajo se tudi na striženje s škarjami.

Otroci se  radi gibljejo, potrebujejo veliko gibanja. V skupini vsakodnevno izvajamo gibalne minute, preko razgibavanja na določeno temo, ki je aktualna, preko rajalnih, gibalnih, plesnih iger.

Če nam le vreme in čas dopuščata, se trudimo vsakodnevno gibati tudi na prostem – sprehod, tek na stadionu, gibalne, ali rajalne igre, igra na igrišču…

Prednostna naloga skupine je Spoznavamo čarobnost narave in uživamo v gibanju, v sklopu katere bomo doživljali naravo v okolici vrtca z vsemi čutili, v vsej njeni čarobnosti, v vseh letnih časih, vse bomo povezali s temami Eko projekta, projekta Zdravje v vrtcu, z naravoslovnimi uricami, Malim sončkom.