Raziskovali smo tudi zemljo. Na vrtčevskem igrišču sva strokovni delavki otrokom pripravili raziskovalni dan zemlje. Otroci so v zemlji našli skrite predmete. Igro z zemljo so nadaljevali z lopatkami, siti, kanglicami. Ker je bil velik interes po igri z zemljo, smo jim igro z zemljo nudile tudi v igralnici. Otroci so bili pri igri zelo kreativni.

Poleg zemlje smo v skupino prinesli različen naravni material. Otroci so iz njega delali domove za živali. Naredili so brloge, potke, vrhove, drevesa … Na izdelane domove so otroci dodali plastične živeli in se z njimi igrali.

Otroci so se z zemljo igrali tudi tako, da so s svojim prstom risali v njo, da so jo presipavali, pretresali iz lončka v lonček… V gozdu smo raziskali, kakšna je zemlja. Videli smo, da je zemlja različne barve. Različne barve zemlje smo prinesli v igralnico in z njo ustvarjali. Otroci so s kapalkami dodali zemlji vodo in si sami pripravili mešanico za ustvarjanje. Ustvarjanje na malo drugačen način, se je otrokom zdelo zabavno.

Vzgojiteljica Mateja Bevc