Mucki smo si na enem od sprehodov v gozd izbrali kotiček, ki ga bomo redno obiskovali, opazovali in raziskovali. Kotiček za raziskovanje, opazovanje pa tudi igro smo si izbrali skupaj z otroki. Za kotiček smo si izbrali prostor ob velikem drevesu. Odzivi otrok nad kotičkom so bili različni, naboj na mestu pa bil tale: »Videti je kot iz pravljice.« Saj je prostor res zelo pravljičen. Vsepovsod po tleh je polno mahu, veliko dreves in nekaj štorov. Prav tako pa v dopoldanskem času, ko sije sonce, opazimo, kako žarki svetlobe padajo na samo nekatere dele kotička.

Kotiček ob velikem drevesu smo označili z obrisom lesnega mucka, pritrjenega na leseno palico. Ko se odpravimo raziskovat kotiček, mucka postavimo (zapičimo v zemljo) na njegovo stalno mesto, ob velikem drevesu. Prav tako smo prostor poimenovali Muckin kotiček. Obiščemo ga vsaj enkrat tedensko, da vidimo, če se je kaj spremenilo.

V mesecu januarju smo izdelali pogače za ptičke. Z namenom, da bi privabili različne gozdne ptice, v Muckin kotiček, smo v mesecu januarju izdelali pogače. Storže smo namočili v mast in jih nato posuli s hrano za ptice. Ko so se posušili, smo ji navezali na vrvico in ob naslednjem obisku Muckinega kotička, smo jih obesili na drevesa. V kratkem smo opazili, da so v naših pogačah nastale luknjice, kar pomeni, da so jih ptički že nekaj pojedli.

Nina Nose, vzgojiteljica