Septembra je skupina Polžki štela 13 otrok. 8 otrok je prišlo iz skupine Metuljčki, 4 otroci so se nam pridružili iz skupine Sončki, en deček pa je prišel iz drugega vrtca.

Prve dni smo namenili spoznavanju in navajanju se drug na drugega ter na novo igralnico. Velikanska žoga nam je pomagala, da smo spoznali vsa imena otrok. Igrali smo se bibarije ter prepevali pesmi, ki so jih otroci že večinoma poznali. Raziskovali smo igralnico, odkrivali kaj nam ponuja ter kakšne kotičke in igrače imamo na voljo. V igralnici imamo tudi akvarij z ribami. Otroci so jih med igro ves čas hodili opazovat.

Spoznali pa smo še enega člana naše igralnice in to je afriški polž, ki smo ga skupaj poimenovali Poldi. Naučili smo se skrbeti zanj in za ribe. To je bila naša vsakodnevna prva naloga po zajtrku. Ker smo skupina Polžki, smo se naučili kar nekaj pesmi o njem: Polžek, Polžek (po stezici) in Mali polžek. Otroci so se jih hitro naučili in smo jih vsak dan prepevali polžku Poldiju.

S Karmen sva uvedli jutranji krog na pikah. V krogu razporejene barvne pike, so prostor, kamor se otroci zjutraj pred zajtrkom usedejo. Pred zajtrkom sva uvedli štetje otrok, ki ga bomo še naprej pridno trenirali.

Obiskala nas je medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Novo mesto. Z otroki se je pogovorila o zdravem načinu življenja, zdravi in nezdravi hrani ter kako si umivamo zobe.

Ob koncu meseca smo imeli dejavnosti v sklopu projekta Teden mobilnosti. Prebrali smo zgodbo Polž Vladimir gre na štop (M. Osojnik) in ugotovili, da se tudi počasi daleč pride. Izvedli smo kar nekaj dejavnosti na temo promet ter vozila. Pridružili smo se dejavnostim v okolici vrtca v sklopu Dan brez avtomobila (22. 9. 2022) in Dan slovenskega športa (23. 9. 2022).

Nina Fifolt, vzgojiteljica

Dostopnost