Skupino Medvedki obiskuje 24 otrok, 12 deklic in 12 dečkov. V skupini so že stkane prijateljske vezi. Smo pridni, veseli, razigrani in nasmejani. Postali smo zelo vedoželjni, zato nas zanima vsaka novost, ki se nam odkriva v času bivanja v vrtcu ali doma. Radi počnemo vse, kar nam je zanimivo – plešemo, pojemo, rišemo, telovadimo. Najraje se igramo v kotičku s kockami in vozili in v kotičku z dojenčki. Čas v vrtcu radi preživimo tudi na prostem. Veliko hodimo na sprehode, se igramo v gozdu in tudi na našem velikem igrišču.

V mesecu septembru smo spoznavali igralnico in v njej kotičke. Skupaj smo sprejeli pravila, ki veljajo v kotičkih in se jih skušamo držati. V skupini smo se dogovorili, kako bomo praznovali rojstne dni. Spoznavali smo medveda in ga risali s tempera barvo ter si prepariranega medveda ogledali v avli šole. Obiskala nas je tudi medicinska sestra iz preventivne ambulante ZD Novo mesto in nas spomnila na zdrave navade in kako z malo dejanj ohraniti zdravje. Prav tako smo se v skupini dogovorili, da bomo vsak petek imeli pri Medvedkih »GIBALNI PETEK«. Kljub vsakodnevnemu gibanju bomo ob petkih še večji poudarek namenili gibanju in izvajali različne načrtovane gibalne dejavnosti (pohodi, igre z različnimi športnimi rekviziti na hokejskem igrišču ali v igralnici, gibalne igre, vožnja s poganjalčki …). Izvedli smo že pohod po Stezi za zdravje, gibalno uro v igralnici in obeležili Dan slovenskega športa.

V tem letu nas čaka še veliko presenečenj in zanimivih dejavnosti in vsi skupaj se bomo trudili, da se bomo imeli lepo in bomo radi hodili v vrtec.  

Tatjana Malenšek, vzgojiteljica

Dostopnost