V skupini Mucki je vpisanih 19 otrok, starih od 2-4 leta. Tu je deset deklic in devet dečkov.

Vsakodnevno se z njimi pogovarjava, igrava, pojeva, ustvarjava, raziskujeva, pleševa, telovadiva, bereva pravljice … vzgojiteljica Darja Mrvar in pomočnica vzgojiteljice Tina Škedelj. Pri igri in dejavnostih se nam pridruži tudi vzgojiteljica Nina Nose.

Otroci so vodljivi, radovedni, izražajo potrebo po ustvarjanju, raziskovanju, gibanju in po domišljijski in simbolni igri. Prav zato smo v igralnici oblikovali kotičke, kjer lahko razvijajo različne spretnosti, pridobivajo nove izkušnje in znanja ter aktivno preživijo čas brez staršev.

Oblikovali smo si pravila, ki jih za dobro počutje poskušamo upoštevati vsi mucki, »majhni in veliki«.

Naj vam predstavim, kako se začne naš dan v vrtcu.

Pred zajtrkom se zberemo v jutranjem krogu. Pozdravimo se s pesmico za dobro jutro in uredimo vremensko uro. Lutka Črni muc nas prebudi z izštevanko, nas z božanjem prešteje, skupaj z njo uredimo slikovni plakat: Kdo je danes v vrtcu? Potem izštejemo strojevodjo, ki otroke odpelje umivat roke. Po zajtrku pa vsak dan odidemo novim dogodivščinam nasproti.

Ker smo radovedni in igrivi, kot pravi mucki, smo si izbrali prednostno nalogo »Spodbudni izzivi iz čarobne vrečke,« ki jo bomo razvijali skozi celo šolsko leto v igralnici in v okolici vrtca.

Darja Mrvar, vzgojiteljica