» Klin, klin, klan, dober dan. Ali so to usta vse pohrusta?«

V mesecu januarju so otroci skupine Metuljčki v vrtcu skrbeli za svoje bolne medvedke. Preko zgodbe K. Wilson: Medo je bolan, smo spoznali, kako so živali skrbele za bolnega medveda. Otroci so za svoje medvedke lepo skrbeli. Položili so jih v škatlo, jih pokrili z odejico in jim zapeli uspavanko Medvedek, pri tem pa uporabljali male ritmične instrumente. Spoznali smo tudi zdravniške pripomočke in skupaj pregledali medvede.

Nadaljevali smo s spoznavanjem delov našega telesa. Otroci so spoznali bibarijo To sem jaz. Gledali smo se v ogledalo, pokazali smo dele telesa na sebi, drug na drugem in na igračah. Ugotovili smo, da imamo tudi 5 čutil. Tako so se naše roke igrale z vodnimi kroglicami, oči so gledale skozi lupo, ušesa so poslušale igro instrumentov, nos in usta pa sta okušala in vonjala različno hrano.

Pri nas je bila na obisku tudi žirafa, ki nam je pokazala, kako smo veliki, in tudi tehtnica, ki je pokazala koliko smo težki.

Srečali smo se tudi z umivanjem rok. Preko aplikata smo spoznali, zakaj je potrebno umivati roke, deček pa nas je naučil, kako je potrebno zavihati rokave, preden si gremo umit roke.

Ker pa nam je bila zima letos naklonjena, smo v mesecu januarju izvedli tudi zimski športni dan na snegu. Pridružili smo se prijateljem Polžkom in se skupaj poigrali na njihovem igrišču. S snegom smo se srečali tudi v igralnici in ugotovili, da če ga pustimo na toplem, se stopi.

Vzgojiteljica, Urška Zupančič

Dostopnost