Najbolj praznični mesec v letu smo začeli s presenečenjem v garderobi in pred vrtcem. Že od daleč se je zaslišala praznična glasba, ki se je predvajala zunaj pred vrtcem in v vrtcu. Pred vrtcem sta čakala dva napihljiva Božička, škratki so ju obkrožali in pozdravljali nasmejane otroke, ki so prihajali v vrtec. V garderobi vrtca je bilo obešenih veliko daril. Igrala je praznična glasba in odsevale so božične luči. Otroci so ob prihodu v vrtec kazali na darila in ponavljali ”Glej, glej…”. Pri vstopu v igralnico so mi otroci hiteli razlagati z besedami in kretnjami, da se zunaj nekaj dogaja.

Kmalu po zajtrku nas je obiskal božični škrat, ki nas je lepo pozdravil in pustil veliko darilo. Otroci so se ga začeli odpirati z vso svojo otroško radovednostjo. V darilu so bile skrite knjige z božično temo in veliko božičnih okraskov. Ob praznični glasbi smo ves dan okraševali igralnico. V igralnici smo postavili majhno božično drevo. In okrasili okna s snežinkami, ki smo jih že pripravili.

V decembru je bil vsak dan nekaj posebnega. Drugi dan nam je škrat pustil pismo, kjer nas je povabil, da si pripravimo nabiralnik, ki smo ga postavili pred igralnico. V ta nabiralnik smo čez cel mesec dobivali pisma škrata in pismo skupine Zlatih ribic, ki so nam pustili tudi knjigo.

V škratovih pismih so bila navodila za dejavnost tistega dne. Tako smo naredili slano testo, ga valjali in z modelčki za piškote izdelali okraske za na smrečico v garderobi vrtca. Na koncu smo jih posuli še z bleščicami. Preko aplikacije zoom nam je božični palček vsem skupinam prebral zgodbo Neka božična želja. Krasili smo smrečico v garderobi vrtca in ob njej veselo rajali. Imeli smo tudi dan kina s pokovko, pisali pismo skupini Zmajčki, izdelovali voščilnice, ogledali smo si predstavo strokovnih delavk z naslovom Najboljše darilo na svetu.

Skoraj vsak dan smo prebrali novo zgodbo (Neka božična želja, Darilo za Božička, Medo Jaka praznuje božič…). Ves čas smo prepevali pesmi o Dedku Mrazu in zimi in ga v zadnjem tednu dočakali. 24. decembra smo se vse skupine istočasno srečale kar preko aplikacije zoom in si voščile vse dobro v naslednjem letu.