Praznični december se je prijetno začel s škratkom. Otroci so se ga razveselili in ga radovedno opazovali. Dejavnosti so sledili po koledarju. Otroci so vsak dan komaj čakali, da odpremo adventni koledar in prebereva, kaj nas tisti dan čaka.

Tako smo ustvarili dekoracijo za garderobo vrtca. Spoznali vse tri dobre može. Ogledali smo si zgodbo o Miklavžu, ki nas je 6. 12. obdaril s suhim sadjem in mandarinami.

Izdelali smo novoletne okraske, prepevali zimsko praznične pesmi ter ob njih rajali in se zabavali.

Spoznali smo tudi zgodbo o Božičku ter dedku Mrazu. Okrasili smo si igralnico ter povabili babice, da so skupaj z nami izdelovale in pekle piškote.

Ogledali smo si predstavo staršev z naslovom Zajček, zvezdice in novoletna smrečica. Kar dve mamici iz naše skupine sta sodelovali pri tej tradicionalni predstavi.

Sadili smo božično seme, napisali pismo Božičku, izdelali voščilnice za naše družine ter se veliko družili z otroki iz drugih skupin.

V igralnici skupine Medvedki smo imeli kino s prigrizki. Gledali smo predstavo gledališča Ku-kuc z naslovom Pavli in dihurči.

Najbolj smo se seveda razveselili velike vreče novih igrač. Očitno smo bili zelo pridni, saj je bila res velika vreča.

22. 12. pa smo pripravili praznično silvestrovanje, kjer smo se vse skupine otrok združile ter se skupaj zabavale in plesale.

Nina Fifolt, vzgojiteljica

Dostopnost