V mesecu novembru smo dali veliko poudarka na umivanju rok in pogovora o virusih in bacilih. Pogovor o virusih in bacilih sva praktično prikazali s pomočjo metanjem konfetov, ko je vzgojiteljica kihnila. Saj so virusi in bacili čisto majhni in lahko, če ne kašljamo v rokav, hitro zaidejo na naše dlani in kasneje v usta. Ob vseh virusov smo predvsem izpostavili koronavirus. Izdelali smo ga iz mešanice papirja in lepila. Viruse smo izdelali tudi iz slanega testa in plastelina ter vatiranih palčk. Prav tako pa smo s pomočjo sestavljanja slike v celoto z motivom virusi, lahko opazili, so virusi različnih oblik, barv in velikosti.

Ogledali smo si tudi krajšo risanko na temo virusi in bacili in kamišibaj pomočnice vzgojiteljice z naslovom Želodek in virus. Spoznali smo tudi novo pesmico z naslovom, Umij roke, katere besedilo se je spomnila vzgojiteljica sama. Hkrati smo ponovili, kako si pravilno umivamo roke ter kako pravilno kašljamo in kihamo. Preko izvedenega poskusa prestrašeni poper smo ugotovili, zakaj moramo pri umivanju rok vedno uporabljati milo.

V tem času smo se veliko gibali na prostem in v igralnici. V igralnici smo izvedli tudi gibalno uro na temo virusi in bacili, kjer so viruse in bacile predstavljale žoge različnih velikosti. Le- te smo preko poligona prenašali nazaj v vrečo. Spoznali pa smo tudi novo gibalno igro Zajček Rjavček se umiva. Kjer so otroci preko gibov pokazali, kako se zajček Rjavček umiva, predenj gre na obisk k zajklji.

Nina Nose, vzgojiteljica