V mesecu januarju smo se pri Muckih veliko pogovarjali o zdravi prehrani. Spoznali smo dele prehrambne piramide in si tudi sami izdelali Muckino prehrambno piramido. Preko različnih didaktičnih iger smo spoznavali hrano, ki jo morajo pojesti veliko, in tisto, ki jo lahko pojemo čisto malo. Z otroki smo prišli do ugotovitve, da moramo veliko pojesti različnega sadja,  zelenjave in piti veliko vode.

Preko videa smo spoznali različne vrste sadja in zelenjave. Nekatere vrste so bile otrokom bolj znane, drugim manj. Dva izmed manj poznanih sadežev smo s pomočjo čutil odkrivali s pomočjo čarobne vrečke. Vanjo smo skrile mango, ki ga otroci niso poznali. Na prvi pogled so mu rekli: » Zelen krompir in bučka.« Drugi sadež pa je bilo granatno jabolko. Ta sadež pa so nekateri otroci že prepoznali. Oba smo poskusili, nekaterim otrokom sta jim bila po okusu bolj všeč, drugim manj.

Na temo sadje, smo tudi veliko likovno ustvarjali. Pobarvanko z motivom sadje smo pobarvali s suhimi barvicami in ga nato še sestavili v celoto. Izdelali smo še trganko iz časopisnega papirja za podlago, na katero smo prilepili sadje, katerega smo predhodno pobarvali s tempera barvami in mu s flomastri narisali podrobnosti.

UGANKA:

Ko stiskaš jo, se ti cedijo sline,
 a ko sok poskusiš njen, apetit te mine.

To je LIMONA.

Pripravili smo si tudi limonado. Najprej smo poizkusi le sok limone. Vsi smo ugotovili, da so limone zelo kisle. Soku limone smo nato primešali sladkor in vse skupaj zlili v vrč z vodo. Vsak si jo je nalil v kozarec in nato smo skupaj nazdravili. Na zdravje!

Nina Nose, vzgojiteljica