V mesecu januarju smo pričeli z dejavnostmi iz tematskega sklopa Zdravi, veseli, zadovoljni.  Ob pravljici z naslovom Zelo lačna gosenica smo spoznavali različne vrste sadja, iz katerega smo pripravili sok, krhlje, nekaj jabolk in hrušk smo posušili za čaj, ki smo ga skuhali in tako poskrbeli za svoje zdravje. Iz kruha, ki nam ostane od obrokov, smo naredili kruhove kocke, katere smo posušili in z njimi obogatili juho, ki nam je zelo teknila. Naredili smo si tudi pomarančni in korenčkov sok z jabolki.

Pravljica z naslovom Kako so prihajale živali k babici Zimi po toplo obleko nas je spomnila, da moramo poskrbeti tudi za ptičke. Iz odpadne embalaže, ki so jo prinesli otroci v vrtec, smo izdelali ptičje hišice.  Nekaj smo jih namestili na naše igrišče, kamor smo trosili hrano in tako  poskrbeli za lačne ptičke.

Za igro smo si izdelali tudi senzorične stekleničke, katere smo napolnili z različnim materialom (gumbi, zvezdice, bleščice).

Tudi v zimskem času smo veliko časa namenili vsakodnevnemu razgibavanju v igralnici, igri z žogami, vožnji s poganjalčki, izvajali elemente joge za otroke in plesali. Predvsem pa smo veliko časa preživeli na naših vsakodnevnih sprehodih v okolici vrtca, kjer smo se navajali tudi na hojo ob bibi, se ob tem razgibali in sprostili.

Silva Perko, vzgojiteljica