Otrokom Vrtca Gumbek se je v decembru dogajalo veliko lepega in čarobnega. Mesec je bil poln veselja, pestrih dejavnosti in pričakovanj. Vsakodnevne dejavnosti, ki so potekale v vrtcu, so pripomogle k temu, da smo z otroki ustvarili posebna doživetja in prijetno vzdušje, dnevi pa so bili polni veselih in zanimivih dogodkov, ki so nam polepšali praznične dni.

V čarobni mesec je otroke popeljal medved iz zimske zgodbice Snežno drevo. Živali so mu začele prinašati različne okraske, s katerimi si je nato okrasil svoje novoletno drevo. Tudi mi smo zato naše vrtičkarje vsakodnevno presenetili z obiskom ene od živali iz zgodbe, ki so v škatli presenečenja prinašale  okraske za drevesce ter namige za dnevno dogajanje v vrtcu. Zgodbica nas je spremljala tudi na popoldanskih ustvarjalno-igralnih uricah s starši, na katerih smo izdelali okraske iz zgodbice za skupno novoletno smrečico in dekoracijo za igralnico.

Prav poseben dogodek je bila predstava, ki so jo za nas po dveh letih premora pripravili naši starši. Cel mesec smo z otroki veliko plesali, poslušali pravljico v pravljičnem kotičku, se družili s prijateljskimi skupinami, obiskali novoletni vrtčevski kino, pekli piškote, z Evo zaplesali na novoletnem plesu ter uživali ob obisku Dedka Mraza, ki nam je prinesel veliko igrač. Z okraski smo okrasili tudi novoletno smreko pred KKC v Dolenjskih Toplicah.

Pred odhodom na počitnice smo si vsi skupaj zaželeli srečno in zdravo novo leto.

Tatjana Malenšek, vzgojiteljica

Dostopnost