Ob plišastem medvedku, ki je spal v brlogu pod drevesom, ki smo ga izdelali z otroki, sva otroke na lep oktobrski dan navdušili za odhod v gozd na jaso z mahom, kjer naj bi prebrali knjigo, v kateri piše, kaj se je nekoč zgodilo malemu medvedku.

Z glasbeno košarico smo se sprehodili do gozdne jase z mahom, kjer smo že nekajkrat bili. Otroci so sedli na podrto drevo. Pripravili sva vse pripomočke na odejo, ki sva jo pogrnili pred otroki na tla. Izvedli sva glasbeno pravljico Mali medo, z branjem knjige ob prikazovanju ilustracij ter z igranjem na flavto in ritmične instrumente: boben, paličice, ropotuljico, storž – strgalo ter zvočni žebelj. Otroci so z zanimanjem poslušali in doživljali pravljico.

Otrokom sva nato razdelili izdelane in v naravi nabrane male ritmične instrumente po njihovi izbiri, nanje so tudi sami poljubno zaigrali. Obnovili smo zgodbo. Ko smo omenili živali iz zgodbe, so to otroci zvočno podkrepili z igranjem na male instrumente, ki so si jih predhodno izbrali. Ko smo zaključili z obnovo zgodbe, sva otrokom povedali, da je palček dudo našel pri jagodah, mi pa jo bomo iskali v praproti.

»Začarali« sva otroke v palčke, ki so iskali medvedkovo dudo. V praproti so otroke čakale zapakirane »sladke dudice«, ki so jih polizali ob poslušanju glasbe gozda ob predvajanju s telefonom. Smeti smo pred tem pospravili v vrečko.

Ko so otroci polizali »sladko dudo«, so ugotovili, da je več ne potrebujejo, tako kot mali medo v zgodbi.