Male umetnike smo po dolgem času spet izvedli v obliki druženja skupin pri skupnem ustvarjanju jesenske dekoracije. Izvedli smo jih v tednu otroka, v torek, 4. 10. 2022.

Prijetno doživetje je bila že sama uvodna motivacija. Medtem, ko so se otroci starejših skupin zbrali na hodniku in skupaj zapeli pesem o prijateljstvu, je otroke prijetno presenetila gospa Jesen, ki je iz svoje košarice po garderobi potresala jesenske liste. Z deklamacijo o jeseni je povabila otroke, da ji pomagajo pričarati jesen v vrtcu. Nato so vzgojiteljice predstavile primere izdelkov in v kateri igralnici bo potekalo ustvarjanje. Vsak otrok se je sam odločil v kateri delavnici bo sodeloval, lahko pa so prosto prehajati med igralnicami in ustvarjali različne izdelke:

– jesenski listi iz papirnatih tulcev – barvanje s temperami jesenskih barv,
– škratki iz listov – striženje papirja, izdelava škratkove glave, lepljenje,
– mobili iz gozdnih plodov  – ovijanje vej z volno in nizanje naravnih materialov na vrvico,
– sovica iz jesenskih listov – polnjenje vrečke z jesenskimi listi, izdelava oči ter kljuna iz papirja in lepljenje listov za krila in čopke,
– igra z naravnimi materiali pa je potekala v hodniku.

Tudi otroci mlajših skupin so se družili pri ustvarjanju, otroci skupine Sončki pa so ustvarjali na dislocirani enoti. Najmlajši otroci so izdelovali:

– jesenske liste z odtiskovanjem dlani,
– želode z mečkanjem krep papirja in lepljenjem na podlago v obliki želoda,
– igrali so se z jesenskimi plodovi in drugim naravnimi materiali.

Z ustvarjenimi izdelki bomo v jesenskem času popestrili skupne prostore vrtca.

Irena Andrić, vzgojiteljica