»Na kmetiji je lepo, ija ija o…« To je bila pesmica, ki smo si jo v tem mesecu velikokrat prepevali. V novembru smo izvajali različne dejavnosti ter aktivnosti na temo kmetija, domače živali, mleko ipd.

Dobili smo posebno nalogo, da smo iz kartonaste škatle izdelali kravo. Večjo škatlo smo pobarvali, nanjo pa odtisnili svoje dlani. Poimenovali pa smo jo Liska.

Spoznali smo pesmici Na kmetiji je lepo in Ringaraja. Obe pesmici sta vzgojiteljici spremljali z igranjem na kitaro in klaviaturo. Ob prepevanju teh dveh in drugih pesmic smo tudi plesali in rajali. Osvajati smo začeli ples v krogu ob pesmici Ringaraja.

Ogledali smo si različne knjige in fotografije domačih živali. Prav tako smo ob fotografijah domačih živali posnemali njihovo oglašanje. Različne slike živali smo tudi s pomočjo ježkov lepili na večjo podlago, s tem smo urili svoje prstne spretnosti.

Z duplo kockami smo zgradili hlev za domače živali, se igrali z večjimi vozili (traktorji, tovornjaki) in skakali po konjičkih.

Obiskala so nas tudi dekleta z ZSPM – ja. Predstavile so nam pot mleka od krave do kozarca. Prisluhnili smo zgodbi o kravici Berti in njenem običajnem dnevu. Na večjo podlago smo narisali kravo Berto, ob risbi ponovili dele telesa krave in nato na risbo krave odtisnili naše dlani. Dekleta sta nam za konec še pomagale pri pripravi vanilijevega pudinga.

Mlekastičen mesec v znamenju krav in kmetije nam je zelo hitro minil tudi ob druženju s skupino Metuljčki.

Nina Nose, vzgojiteljica

Dostopnost