V torek, 12. 11. 2024, smo v vrtcu izvedli prav posebno kulinarično dejavnost – pripravo štrukljev. Najprej smo spoznavali stare tradicionalne slovenske jedi, med katerimi je imel štrukelj prav posebno mesto.
Pred začetkom dela smo si temeljito umili roke, nato pa zavihali rokave in se lotili dela. Po receptu smo najprej zamesili testo – otroci so navdušeno sodelovali pri mešanju in gnetenju. Medtem čakanjem smo pripravili nadev, ki so ga mali kuharji radovedno tudi poskusili. S skupnimi močmi smo razvlekli testo na tanko in ga previdno nadevali. Ko je bilo vse pripravljeno, smo testo skrbno zvili in ga odnesli v kuhinjo, kjer so nam ga kuharji skuhali.
Ko je bil štrukelj končan, smo ga postregli in z velikim veseljem pojedli. Okusi so nas navdušili, saj je bil štrukelj zares dober. Ta dan smo se veliko naučili o tradiciji in uživali v pripravi ter okušanju slovenske kulinarike.
Urška Zupančič, vzgojiteljica