V našem vrtcu smo v preteklem tednu praznovali Teden slovenske hrane, ki je bil poln zanimivih dejavnosti in novih spoznanj o zdravem prehranjevanju.

Otroci so skozi igro in praktične aktivnosti na zabaven način spoznavali pomen lokalne hrane, sadja, zelenjave ter medu. Poseben poudarek smo namenili prepoznavanju različnih vrst sadja in zelenjave. Otroci so jih raziskovali z vsemi svojimi čutili – opazovali smo barve in oblike, jih otipali, ovohali in seveda tudi poskusili. Otroci so se preizkusili tudi v kulinaričnih veščinah – pripravili smo maso za vaflje in jih spekli. Slastne vaflje smo postregli z medom, kar je bila prava poslastica. Naučili smo se deklamacije o čebelah, poslušali pesmice o njihovem pomembnem delu in spoznavali, kako čebele prispevajo k našemu zdravemu življenju. S prstnimi barvami smo ustvarjali čebelice.

Teden slovenske hrane smo zaključili s slovenskim tradicionalnim zajtrkom, ki je bil vrhunec naših dejavnosti. Otroci so uživali v kruhu, maslu, medu, mleku in jabolku.

Dostopnost