V februarju smo pri Balončkih izvajali različne igre in vaje čuječnosti. Z njimi smo se razgibali in  občutili dele svojega telesa, prisluhnili svojemu dihanju, se urili v usmerjanju pozornosti, se sprostili in umirili.

Ob poslušanju klasične instrumentalne glasbe so se otroci izražali z risanjem ter plesom. Izvedli smo masažo v obliki risanja s prstom po hrbtu drugega otroka. Preko zgodbe, slikovnega gradiva, opazovanja v ogledalih, ustvarjanja s plastelinom smo spoznavali osnovna čustva in v igralnici izdelali kotiček »čustvo-meter«. V njem lahko otroci vsakodnevno postavijo sličico k čustvu, ki ponazarja njihovo počutje. Razgibali smo se s pozornim opazovanjem lista papirja. S svojim telesom smo prikazovali gibanje lista papirja, ki ga je vodja prepogibal, obračal, premikal gor in dol in podobno. Izvajali smo jogo za otroke in gibalno ponazarjali živali ter vsi skupaj sestavili »spečo kačo« tako, da so se otroci eden za drugim z glavo naslonili na trebuh drugega otroka. Skoraj vsi so zaprli oči in mirno opazovali dihanje prijatelja.

Še vedno vsakodnevno izvajamo različne kratke dihalne in druge vaje čuječnosti iz knjige Dihaj kot medved 1. in 2. del (Kira Willey), ki so nas navdušile. Tudi vi jih lahko preizkusite doma v družinskem krogu.