V mesecu novembru smo se pri temi Kuhajmo po slovensko veliko pogovarjali o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja. Poskušali in poimenovali smo različno sadje ter se pogovarjali o njegovem pomenu za naše zdravje. S kuharico Tatjano iz šolske kuhinje smo pripravili pravo slovensko jed – ajdove žgance. Pri pripravi jedi smo aktivno sodelovali in ajdove žgance tudi poskusili. Bili so nam zelo dobri.

V sklopu dejavnosti sem otrokom povedala zgodbico Veliki in Mali zajec, ki je odlično povezala naše dejavnosti. Ob zgodbici smo utrjevali pojma “velik” in “majhen”. Ker oba zajčka obožujeta zelje, smo se tudi mi odločili pripraviti zeljno solato. Skupaj smo očistili in narezali zelje ter mu dodali sol, olje in kis. Ko je bila solata pripravljena, smo jo poskusili pri kosilu. Vsi smo se strinjali, da je bila odlična!

Poleg kuhanja smo poskrbeli tudi za veliko gibanja. Naučili smo se, kako pomembno je, da se gibamo na svežem zraku.

Tatjana Malenšek, vzgojiteljica

Orodna vrstica za dostopnost