Ob dnevu starejših in v tednu otroka smo se v vrtcu družili z upokojenci. Predstavili so nam različne ročne spretnosti, prisluhnili našemu nastopu in se z nami družili pri igri, skupaj smo izvedli jutranjo telovadbo, prisluhnili smo nastopu ljudskih pevk in skupaj zapeli ljudske otroške pesmi.

Ustvarjali smo na temo starih predmetov, jesenske liste smo prerisovali na svetlobni mizi, z odtiskovanjem smo izdelali plakat za dekoracijo vrat in iz volne ustvarjali jabolka.

Iz jabolk smo pripravili okusen smuti in jabolčni sok, pečke pa smo posadili v naravoslovnem kotičku.

Vsakodnevno smo se gibali in igrali rajalne in druge stare igre na prostem, v bližnjem gozdu pa smo se podali na orientacijski pohod. Uživali smo na daljših sprehodih, kjer smo opazili veliko zanimivosti. Za otroke je bil velik dogodek nastop na prireditvi Topliško jabolko, kjer smo predstavili ljudske igre in ples.

Ugotovili smo, da ima veliko jesenskih motivov levo in desno stran enako, kar je bil poseben izziv likovno upodobiti. Preizkušali smo se v obojeročnem risanju, uprizarjali jesenske zgodbe v lutkovnem kotičku in še in še.

Dostopnost