V petek, 28. oktobra 2023, smo v skupini Zlate ribice pekli jabolčni zavitek, s čimer smo se na  Prazniku topliškega jabolka udeležili tekmovanja v peki in izboru najboljšega jabolčnega zavitka.

Po zajtrku smo odšli v gospodinjsko učilnico, si nadeli predpasnike in kuharske kape in za nekaj ur postali čisto pravi kuharji. Pri peki nam je pomagala vzgojiteljica Zemira. Testo, ki smo ga pripravili že dan prej, smo razvaljali in na tanko razvlekli. Medtem ko je nekaj otrok pomagalo pri raztegovanju testa, so drugi otroci strgali jabolka, ki so jih prinesli od doma. Nato smo nastrganim jabolkom dodali sladkor ter jih začinili s cimetom in limonino lupinico. Na maslu smo popražili drobtine in dodali domačo smetano. S pripravljenim nadevom smo premazali testo in ga s pomočjo prta počasi zvijali v zavitek. Med peko zavitka smo zapeli nekaj pesmi in narisali naš jabolčni zavitek. Izdelali smo še dekoracijo in zavitek je bil končan.

Seveda smo pri pripravi testa in nadeva uporabili nekaj majhnih skrivnosti, ki jih poznamo samo otroci, in kdo ve, mogoče so nas ravno te pripeljale do odlične uvrstitve na tekmovanju. Osvojili smo namreč ZLATO PRIZNANJE, ki smo ga v soboto prejeli na podelitvi nagrad. Z nagrado smo se v vrtcu vsi skupaj posladkali in bili ponosni na osvojeno priznanje.

Tatjana in Maša

Dostopnost