V skupini Zmajčki je bilo septembra 18 otrok. V oktobru pa nas je 17, od tega 10 deklic in 7 dečkov. Prišli smo skupaj iz različnih skupin ter drugega vrtca. Prve dni smo se spoznavali, raziskovali igralnico, umivalnico ter prostore zgornjega vrtca. Navajali smo se na pravila v skupini ter prijaznega obnašanja drug do drugega.

Ob glasbeni pravljici Zmaj (J. Bitenca) smo se naučili pesem o Zmaju. Naredili smo si vsak svojega ter ga preizkusili na travniku spodnje jase. Kar dobro smo morali tekati, da smo ga obdržali v zraku.  Izdelali smo si zmaje za dekoracijo za rojstne dni, za jutranji krog in tako so nam bili všeč, da smo jih pobarvali še za kar tako.

V septembru smo imeli kar nekaj dejavnosti na ravni celotnega vrtca. Izvedli smo že športni pohod, obeležili Dan brez avtomobila, otvorili smo Gumbkovo bralno značko s šolsko knjižničarko Elizabeto in si ogledali ter doživeli prvo Presenečenje vrtca Gumbka.

Otroci so radoživi, radovedni in komunikativni. Kmalu sva z Ireno opazili, da se zelo radi igrajo v gozdu, zato smo večkrat zavili v gozd, kjer so se otroci lovili, skakali, raziskovali ter se skupaj igrali in zabavali.

Nina Fifolt, vzgojiteljica

Dostopnost