V januarju 2024 smo v skupini Sončki doživeli čudovito in poučno doživetje. Najprej smo se potopili v svet slikanic z dvema čudovitima deloma: “Pokukaj in povej! SADJE” ter “Pokukaj in povej! HRANA”, ki ju je izdala založba Kres. S slikanicami smo raziskovali raznolikost hrane, spodbujali otroško radovednost in bogatili njihov besedni zaklad.

Nato smo se podali v eksperiment z imenom “Prestrašeni poper”. Otrokom sva razložili, kako pomembno je pravilno umivanje rok z milom in vodo za odganjanje bacilov. Skupaj smo izdelali piktogram, ki je nazorno prikazoval, kako bacili odhajajo stran s pravilnim umivanjem rok. Sledila je tudi praktična demonstracija pravilnega umivanja rok, ki smo jo dodatno popestrili z bleščicami na rokah, simbolizirajočimi bacili. Starejši otroci so sodelovali in pozorno spremljali demonstracijo.

Neposredno po poučnem delu smo skupaj uživali v sadni malici, ki smo jo pripravile z ljubeznijo in kreativnostjo. Različno sadje in rižev vafl smo oblikovale v prikupnega medvedka, kar je prineslo še več veselja in zabave k obroku. Otroci so z navdušenjem pojedli svoje “medvedke”.

Celotno doživetje je bilo ne le poučno, ampak tudi zabavno in ustvarjalno. Skozi kombinacijo slikanic, eksperimenta, demonstracije in kreativne sadne malice smo spodbujali otroke k raziskovanju, učenju ter razvijanju zdravih navad.

Zapisala Mateja Bevc

Dostopnost