Otroci iz oddelka Delfini in Zlate Ribice smo se skupaj s svojimi vzgojiteljicami odpravili na težko pričakovane Cicidneve. Že sama vožnja z avtobusom je bila za nas prava dogodivščina.

Polni pričakovanj smo prispeli v CŠDO Čebelica, kjer so nas pričakali naši učitelji in učiteljice. Ogledali smo si sobe in se vanje namestili. Ker je bil že čas kosila, smo se odpravili v jedilnico, kjer so nam kuharice pripravile slastno kosilo. Po kosilu je sledil kratek počitek. Nato pa že dejavnost Spoznajmo kraj škrata Čateža. Odpravili smo se po poti skozi gozd, kje nas je vseskozi vodil škrat Čatež. Na deblih dreves nam je puščal sporočila z nalogami, ki so imele ekološko vsebino. Pot je bila kar dolga, zato smo se okrepčali s sladkimi jabolki.

V domu smo si ogledali še poučno risanko na temo čebele v naravi in že je bil čas za večerjo. Pojedli smo čisto vse, kar so nam kuharice pripravile. Po pravljici smo si še umili zobke in odšli v svoje sobe. Bili smo tako utrujeni, da smo stisnili svoje ninice in hitro potonili v spanec.

Zjutraj nas ni zbudila budilka, ampak učiteljica Živa s plesom in glasbo. Ker je zunaj deževalo, smo v igralnicah spoznavali divje živali in njihove sledi. Po kosilu smo si zaželeli svežega zraka, zato smo se toplo oblekli in obuli, nadeli še palerine in se odpravili na krajši pohod. Prav prilegel se nam je topel čaj, ki so nam ga pripravile kuharice, ko smo se vrnili. Sledila je igra s posebnimi lesenimi kockami, ki so nam bile zelo všeč. Po večerji smo se vsi uredili in se odpravili na veliko zabavo. Plesali smo ob glasbi in se zelo zabavali. In ker je vsega lepega prehitro konec, je bil že čas za spanje. Hitro smo odhiteli v postelje, malo smo že pogrešali mamice. Vendar ni bilo prehudo, ker smo vedeli, da jih bomo jutri že videli. Največ nas je spalo v sobi z imenom Medvedi, najslajše smo spali v sobi, ki so jo poimenovali Polhi.  Najbolj dolgo smo po pravljici klepetali v sobah Ježi in Sove.

Naslednje jutro smo spakirali svoje stvari in po kosilu nas je že čakal avtobus. Polni novih doživetij in s pohvalo za pogum smo se odpeljali domov k svojim družinam.

V domu Čebelica so za nas, otroke, in za naše vzgojiteljice lepo skrbeli, z veseljem bi se vrnili naslednje leto, ampak kaj ko bomo že tako veliki, da bomo skočili v prvi razred.

Avtorica: Maja Rozman

Dostopnost