V skupini Mucki je vpisanih 13 otrok, starih od 1 do 2 let. Trenutno vrtec obiskuje 9 otrok, tekom leta pa se nam bodo pridružili še 4 otroci.

Vsi otroci so se iz domačega okolja prvič prišli v vrtec. Zato je prvi teden meseca septembra uvajanje potekal ob prisotnosti staršev, kasneje samostojno. Starši so skupaj z otrokom tekom uvajanja videli, kako poteka dan v vrtcu. Prve dneve smo namenili predvsem raziskovanju igralnice, prosti igri ter spoznavanju novih prijateljev in vzgojiteljic.

Čeprav smo se delno še navajali na dnevno rutino vrtca, smo bili v tem času zelo aktivni. V sklopu Topliškega jabolka smo si ogledali sadovnjak ter nabrali jabolka. Le-te smo poskusili in si pripravili jabolčni zavitek. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo z naslovom Mala miška in veliko rdeče jabolko. Izdelali smo tudi plakat z naslovom » Karamelna jabolka na palčki«, ki je bil razstavljen na razstavi ob prazniku Topliškega jabolka.

Veliko smo se gibali tudi zunaj. Dnevno smo se odpravili na sprehod v okolici vrtca z vozičkom ter bibo.  Družili smo se tudi z otroci s skupine Metuljčki, veliko dejavnosti smo izvedli tudi skupaj in pri tem neizmerno uživali.

Nina Nose, vzgojiteljica